Vuosikokous 2019

Perhonjokilaakson sukututkimusyhdistys piti vuosikokouksensa Halsuan kunnantalolla lauantaina 27.4.2019. Paikalla oli hallituksen lisäksi muutama aiheesta kiinnostunut. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vuoden 2019 talousarvio sekä toimintasuunnitelma. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Hallituksessa oli huolta laskevasta jäsenmäärästä ja onkin sovittu, että jokainen uusi jäsen saa tänä vuonna Takkavissa -lukemiston liittymislahjana. Kampanjan avulla koetetaan saada lisää jäseniä toimintaan mukaan.

Erovuorossa olevat Voitto Kalliokoski, Outi Leväniemi, Heikki Känsäkangas ja Hilkka Anttila valittiin uudelleen hallitukseen. Muina jäseninä jatkavat Juha Huusko, Helena Poranen, Leo Koskela, Keijo Hanhisalo ja kunniajäsenen Reijo Ojala. Varajäseninä/yhdyshenkilöinä jatkavat edelleen Kimmo Torppa Vetelistä, Reijo Möttönen Perhosta, Veikko Myllymäki Kaustiselta ja Anssi Venetjoki Halsualta.  Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Outi Leväniemi ja varapuheenjohtajana Juha Huusko. Hallituksen sihteerinä toimii Maria-Elisa Marjusaari.

Kokouksen aluksi Maria-Elisa Marjusaari esitti kanteleella mm. Halsua-valssin ja Kokkonevan taistelumarssin ja halsualaista kansanmusiikkia.

Lopussa Tuija Mäntykorpi-Kaunisto kertoi oista suku- ja perinnekirjoistaan. Mäntykorpi-Kaunisto on kirjoittanut uusiksi ja täydentänyt jonkin verran isänsä kirjoituskoneella muistiin kirjoittamia tarinoita. ”Monet Savotat” –teoksessa on myös valokuvia perheen historiasta. Äitinsä tarinan Mäntykorpi-Kaunisto on ikuistanut Annin kirjaan, jossa kerrotaan suvun tarinaa kahden naisen Annan ja Annin, kahden sukupolven ja kahden maan Suomen ja Saksan sukulaisten elämästä. Nämä kaksi ensimmäistä Mäntykorven kirjaa ovat lähinnä suvulle julkaistuja. Tulossa on pian julkistettava Armhan kiria, joka tulee myyntiin kaikille kiinnostuneille. Siinä on näkökulma nimen mukaisesti Armas Mäntykorven jna perheen elämässä Halsuan Taipaleen kylällä. Halsuan kunnan eläkkeellä oleva entinen kirjastonjohtaja Tuija Mäntykorpi-Kaunisto ei lepää laakereillaan. Uuttaa teosta jo suunnitellaan, jotta kaikki vanhat asiat saadaan talteen jälkipolville.

Yhdistyksen toimintasuunnitelman mukaan kesällä festivaaliviikon maanantaina 8.7.2019 järjestetään sukututkijatapaaminen/-seminaari teemalla ”DNA-sukututkimus”. Seminaari on Kaustisen seurakuntakeskuksessa. Saadun apurahan turvin on tarkoitus saattaa loppuun Marjatta Pulkkisen perinneaineiston arkistointi.

 

Marjatta Pulkkinen -juhlaseminaari 10.7.2018

Perhonjokilaakson sukututkimusyhdistys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yhdistys perustettiin 27.3.1988 Vetelin Mäntyristillä. Yksi perustajajäsenistämme oli veteliläinen opettaja Marjatta Pulkkinen. Hänen nimellään järjestämme juhlaseminaarin ja sukututkijatapaamisen perinteiseen tapaan Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien yhteydessä tiistaina 10.7.2018 klo 15 – 18 Kansantaiteenkeskuksen museosalissa. Tilaisuudessa on esillä Marjatta Pulkkisen monipuolista tuotantoa , faktaa ja tarinaa, runoa ja musiikkia puheenvuorojen lomassa. Irja Tunkkari kertoo Marjatan runoilijapersoonasta ja hänen johdollaan Poeta-ryhmä esittää runoja ja tarinoita. Juha Huusko kertoo Marjatta Pulkkisen perinneaineistosta ja sukututkimusharrastuksesta, Juha ja Tuija Saari esittävät sävellettyjä Marjatan runoja ja Maria-Elisa Marjusaari soittaa kanteletta ja Pirjo Palosaari-Penttilä muistelee Marjatan opettajapersoonaa. Esillä myös Marjatan tuotantoa ja myynnissä yhdistyksemme tuotteita. KAHVITARJOILU! Tervetuloa kaikki sukuasioista kiinnostuneet!
Tilaisuus on avoin kaikille.

Luonto- ja hyvinvointipäivä Pärinäpirtillä

Sukuvisaan osallistui yhteensä 32 kävijää.

Sukututkimusyhdistys osallistui lauantaina 26.8.2017 Suomen Luonnon päivän tapahtumaan Tunkkarin Pärinäpirtillä. Päivän teemana oli luonto ja hyvinvointi. Eri yhdistykset esittelivät toimintaansa ja mukana oli myös tehtävärasteja, ulkona myös poniajelua ja ratsastusta. Yhdistyksemme leikkimielisessä sukuvisassa onnetar suosi seuraavia: Laila Åivo voitti Takkavissa-lukemiston ja Tiina Pihlaja viiden seurakunnan hautausmaa-cd:n. Kiitos kaikille visaan osallistuneille ja pöydässämme vierailleille.

Kesän tapahtumia

Perhonjokilaakson sukututkimusyhdistyksen jäsenkirje on lähtenyt jäsenille tänään. Sähköpostilla vielä täydennetään. Kirjeestä jäi pois seuraava asia: ilmoita pj:lle tai sihteerille sähköpostiosoitteesi. Se nopeuttaisi tiedonvaihtoa.

Jäsenkirje lähetettiin nyt viime vuonna jäsenmaksunsa maksaneille ja muutamille niille, jotka olivat maksaneet sen edellisenä vuonna. Mikäli et halua jatkossa jäsenpostia, ilmoita muutoksesta pj:lle tai sihteerille.
Jäsenetumme ovat vaatimattomat ja niinpä jäsenmaksukin on lähinnä kannatusmaksu. Syytinkikamarin ja sen materiaalin käyttö on maksutonta. Jäsenille tarjotaan tänäkin kesänä mahdollisuus osallistua kotiseuturetkeen ja sukututkijatapaamiseen. Molemmat tilaisuudet ovat tänä vuonna Kaustisella ja ovat avoimia kaikille.

Retki Viiperiin ja Salonkylään
Lauantaina 1.7. klo 13 alkaen lähdemme kotiseuturetkelle Kraatarintalolta, jossa Pekka Kivelä kertoo talon historiaa ja nykypäivää. Retki jatkuu opastettuna Viiperin ja Salonkylän suuntaan. Yhdistys tarjoaa kyydin ja kaffit ja nisut jäsenille.
Ilmoittautumiset pj:lle puh. 0400-726577 viimeistään torstaina 29.6.

Sukukamari ja sukututkijatapaaminen

Kansanmusiikkijuhlien tiistaina 11.7. klo 13-16 järjestämme sukututkijatapaamisen niin ikään Kraatarintalolla. Strangin ja Spangarin sukuseuran sukututkija Erkki Juuti alustaa keskustelua suunnitteilla ja meneillään olevista tietokantahankkeista, mm. Omat juuret, Hakupiha, Geni ja My heritage. Tervetuloa etsimään ja vaihtamaan sukutietoja! Myynnissä sukukirjoja ja muita tuotteita. Kaffitarjoilu.