Toiminta

PERHONJOKILAAKSON SUKUTUTKIMUSYHDISTYS

perustettiin keväällä 1988. Yhdistyksen kotipaikkana on Vetelin kunta ja toimialueena Perhonjokilaakson kunnat Halsua, Kaustinen, Perho ja Veteli. Toimitilat ja arkisto sijaitsevat Syytinkikamarilla Vetelissä, koulukeskuksen Suojala-rakennuksen 1.kerroksessa, Koulukuja 1, 69700 Veteli.

Yhdistyksen tarkoituksena on sukututkimuksen ja muun perinnekulttuurin edistäminen. Parempien tutkimusmahdollisuuksien luomiseksi yhdistys hankkii sukututkimusta koskevaa sekä muuta perinnemateriaalia, järjestää esitelmätilaisuuksia ja harrastaa julkaisutoimintaa.

Yhdistyksen toiminnasta saa tietoja myös Facebookin.

viiri1Yhdistyksellä on oma viiri. Sinivalkoisella pohjalla keltainen sukupuu. Puu lähtee neljästä juuresta, mikä kuvastaa alueen seurakuntia. Puun haarat ja oksat menevät ristiin kuten suvutkin.

Jäseniä yhdistyksellä on 94. Jäsenkirje lähetetään noin 110 osoitteeseen. Lähes puolet jäsenistä asuu alueen ulkopuolella.

Vuosittain yhdistys

  • järjestää erilaisia retkiä, viimeisimmät mm. Perhoon, Kansantaiteenkeskuksen Kaustiselle ja Kokkolan maakuntakirjastoon.
  • tekee yhteistyötä sukutukijoiden ja sukuyhdistysten kanssa.
  • järjestää perinne- ja sukututkimusiltoja.
  • lähettää kaksi jäsenkirjettä.

Jäseneksi ottaminen
Ilmoitus puheenjohtajalle tai sihteerille. Jäsenkirje/jäsenmaksu lähetetään kesäkuuhun mennessä. Yhdistyksen jäsenmaksu on 10 euroa. Liittymisetuna uudet jäsenet saavat Takkavissa-lukemiston.

Yhdistystoiminnan asiakirjat: