Vuosikokous 2019

Perhonjokilaakson sukututkimusyhdistys piti vuosikokouksensa Halsuan kunnantalolla lauantaina 27.4.2019. Paikalla oli hallituksen lisäksi muutama aiheesta kiinnostunut. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vuoden 2019 talousarvio sekä toimintasuunnitelma. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Hallituksessa oli huolta laskevasta jäsenmäärästä ja onkin sovittu, että jokainen uusi jäsen saa tänä vuonna Takkavissa -lukemiston liittymislahjana. Kampanjan avulla koetetaan saada lisää jäseniä toimintaan mukaan.

Erovuorossa olevat Voitto Kalliokoski, Outi Leväniemi, Heikki Känsäkangas ja Hilkka Anttila valittiin uudelleen hallitukseen. Muina jäseninä jatkavat Juha Huusko, Helena Poranen, Leo Koskela, Keijo Hanhisalo ja kunniajäsenen Reijo Ojala. Varajäseninä/yhdyshenkilöinä jatkavat edelleen Kimmo Torppa Vetelistä, Reijo Möttönen Perhosta, Veikko Myllymäki Kaustiselta ja Anssi Venetjoki Halsualta.  Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Outi Leväniemi ja varapuheenjohtajana Juha Huusko. Hallituksen sihteerinä toimii Maria-Elisa Marjusaari.

Kokouksen aluksi Maria-Elisa Marjusaari esitti kanteleella mm. Halsua-valssin ja Kokkonevan taistelumarssin ja halsualaista kansanmusiikkia.

Lopussa Tuija Mäntykorpi-Kaunisto kertoi oista suku- ja perinnekirjoistaan. Mäntykorpi-Kaunisto on kirjoittanut uusiksi ja täydentänyt jonkin verran isänsä kirjoituskoneella muistiin kirjoittamia tarinoita. ”Monet Savotat” –teoksessa on myös valokuvia perheen historiasta. Äitinsä tarinan Mäntykorpi-Kaunisto on ikuistanut Annin kirjaan, jossa kerrotaan suvun tarinaa kahden naisen Annan ja Annin, kahden sukupolven ja kahden maan Suomen ja Saksan sukulaisten elämästä. Nämä kaksi ensimmäistä Mäntykorven kirjaa ovat lähinnä suvulle julkaistuja. Tulossa on pian julkistettava Armhan kiria, joka tulee myyntiin kaikille kiinnostuneille. Siinä on näkökulma nimen mukaisesti Armas Mäntykorven jna perheen elämässä Halsuan Taipaleen kylällä. Halsuan kunnan eläkkeellä oleva entinen kirjastonjohtaja Tuija Mäntykorpi-Kaunisto ei lepää laakereillaan. Uuttaa teosta jo suunnitellaan, jotta kaikki vanhat asiat saadaan talteen jälkipolville.

Yhdistyksen toimintasuunnitelman mukaan kesällä festivaaliviikon maanantaina 8.7.2019 järjestetään sukututkijatapaaminen/-seminaari teemalla ”DNA-sukututkimus”. Seminaari on Kaustisen seurakuntakeskuksessa. Saadun apurahan turvin on tarkoitus saattaa loppuun Marjatta Pulkkisen perinneaineiston arkistointi.